Markku Lepistö & Eva Jacob

Markku Lepistö & Eva Jacob: Passages

Harmonikkataiteilija, säveltäjä ja sovittaja Markku Lepistö ja pianisti Eva Jacob ovat pitkän linjan klezmermuusikoita, ja he ovat vaikuttaneet merkittävästi suomalaisen klezmermusiikkikentän syntyyn ja sen ylläpitämiseen jo 1990-luvulta lähtien sekä musisoimalla että aktiivisella jami-, konsertti- ja yhdistystoiminnalla.

Markku Lepistön uraan liittyy monet kotimaiset nykykansanmusiikin huippuyhtyeet ja yksi tunnetuimmista on 90-luvulla aloittanut Doina Klezmer -yhtye, joka oli tuolloin ensimmäinen suomalainen klezmermusiikkiin erikoistunut kokoonpano. Tällä hetkellä Lepistö musisoi useissa eri duokokoonpanoissa ja on jäsenenä mm. Sampo Lassila Narinkka -yhtyeessä, joka on erikoistunut Suomi-klezmeriin.

Eva Jacob on helsinkiläinen klezmermuusikko ja klezmeraktiivi, jonka ansiosta pääkaupungin klezmeryhteisö on vuosikymmenien aikana kasvanut ja monipuolistunut. Vuonna 1998 hän perusti Freilach mit Kneidlach-yhtyeen, joka on julkaissut kaksi klezmerlevyä. Jacob perusti myös Suomen klezmer-yhdistyksen vuonna 2003 ja on toiminut siitä lähtien yhdistyksen puheenjohtajana. Samana vuonna Eva oli perustamassa myös Helsinki Klezmer Kapelye -kokoonpanoa, joka on esiintynyt lukemattomissa klezmer-jamisessioissa, konserteista ja häissä.

————————————————-

Accordion artist, composer, and arranger Markku Lepistö and pianist Eva Jacob are long-time klezmer musicians, and they have significantly influenced the emergence and maintenance of Finnish klezmer music scene since the 1990s, both through playing and through active jamming, concert, and association activities.

Markku Lepistö’s career includes participation in many top Finnish contemporary folk music groups, one of the most well-known being the Doina Klezmer ensemble, which started in the 90s and was the first Finnish ensemble specialized in klezmer music at that time. Currently, Lepistö performs in several duo formations and is a member of, among others, the Sampo Lassila Narinkka ensemble, specialized in Finnish klezmer.

Eva Jacob is a Helsinki-based klezmer musician and klezmer activist, whose efforts have contributed to the growth and diversification of the capital’s klezmer community over decades. In 1998, she founded the Freilach mit Kneidlach ensemble, which has released two klezmer albums. Jacob also founded the Finnish Klezmer Association in 2003 and has served as its chairperson since then. In the same year, Eva was also involved in founding the Helsinki Klezmer Kapelye ensemble, which has performed in numerous klezmer jam sessions, concerts, and weddings.

Markku Lepistö – chromatic accordion, voice, foot percussions
Eva Jacob – piano, voice

Contact:

Markku Lepistö
markku@markkulepisto.com
+358 400 414 202